Deze week stond al lange tijd gepland in mijn agenda. Ergens midden in het land in een geweldige Bed & Breakfast mezelf ‘opsluiten’ om aan de trainingen van Vlinder Advies te werken. Door mijn drukke agenda kon ik de rust niet vinden om alles wat er in mijn hoofd zweefde op papier te zetten.

Daar zat ik dan met een dikke glimlach in mijn huisje, mijn tijdelijke werkplek… aan de slag. Zondag gestart met meerdere mindmaps en zo ontstond er een plan de campagne. Maandagochtend was ik er klaar voor, het was 07.00 uur ‘s ochtends, de laptop stond klaar en mijn koffie stond ernaast.

En er gebeurde… niets!

Als auteur van drie boeken weet ik dat schrijven niet vanzelf gaat, je hebt inspiratie nodig, creatieve inspiratie. Ik heb een uur naar mijn scherm en plan de campagne gestaard voordat ik in beweging kwam.

Creatieve inspiratie ontstaat bij mij niet door stil te blijven zitten. Ik heb de muziek keihard aangezet en ben gaan dansen. Een kwartier later ging ik weer zitten en acht uur later stond drie kwart van de eerste training op mijn beeldscherm.

Zit je vast? Ga dan dansen, zingen, maak een wandeling, ga sporten, kom in beweging, verleg je focus… en dan komt de creatieve inspiratie vanzelf weer.